sábado, 5 de mayo de 2012

AMB EL LLIBRE AIXÓ NO HAGUES PASAT...

Jo insisteixo en el punt de que les noves tecnologies ens aporten una democratització de la informació i la possibilitat de transmetre informació a qualsevol persona del planeta, inminentment, en viu i en directe. Peró sóc de les que opino que cal estar preparat per saber encaixar el poder que aquest fet significa. Així com, també cal estar preparat per saber fer anar aquest allau informatiu i la forma en com fer funcionar les tecnologies per trobar la informació buscada.
Llegint el llibre de David Crystal, "El lenguaje e Internet", subratllo aquell apartat a on es parla de la "dificultad" per trobar alló que es busca i per la "dificultad" d'haver de filtrar l'allau informatiu per trobar al´´o que ens interesa.
Ara si! Vaig decidir fer un experiment envers a aquest fet. ¿Pasa el mateix si poso jo al meu ordenador, desde un cercador com per exemple "Google", la paraula Mèxic, que si ho posa el meu amic mexicà desde el seu ordenador personal? Ja us podeu imaginar la resposta!
Estem sent vigilats i control.lats i les nostres cerques són encaminades pels interessos que prevaleixen. ¿És doncs, realment democràtic aquest mòn informatiu?
No sóc partidària d'haver d'afrontar un suport amb un altre, perquè crec sincerament que es complementen i es potencien l'un a l'altre, peró.... amb el llibre aixó no hagues pasat....