viernes, 8 de junio de 2012

ANÀLISI LEXICOMÈTRIC


Els texts que em disposo a analitzar es refereixen als blocs:
 

"Las princesas también friegan. Análisis y crítica cultural desde los feminismos y mucho más...” és un bloc d’una dona llicenciada en Humanitats. Bàsicament preten fer un homenatge a la dona que en els temps actuals ha de dedicar-se a gran nombre d’activitas i sovint se sent exclosa o tractada com si no fos una igual. Tracta tot tipus de temática però sempre relacionada amb la posición social de la dona i criticada desde la seva perspectiva.

El bloc “Feministas Anonimas” és un bloc sobre feminisme duta a terme per autors/es de Mèxic.
Els textos que he analitzat es refereixen als posts penjats durant tot el mes d’abril i maig del 2012.
En primer lloc el programa Concordance realitza un anàlisi de tipus general. En aquesta primera cerca podem extreure el nombre de paraules més repetides i la quantitat de vegades que s’han repetit, així com la freqüència en la que les podem trobar en el text. D’aquesta manera he pogut fer una relació de quines són les paraules clau dels textos analitzats als blocs (he fet una mostra de 16 paraules clau). 


PARAULA
CLAU
MUJERES
VIOLENCIA
MUJER
FEMENINA
LIBRES
LIBERACION
MADRE
PADRE
NºFREQÜÈNCIA
30
30
15
9
7
7
7
7

REALIDAD
SOCIAL
AMOR
ANARQUISTA
MOVIMIENTO
NOVIO
AMIGAS
COMUNIDAD
6
6
5
5
5
5
4
4

En segon lloc he fet les relacions semàntiques de les paraules clau MUJER (i totes les seves formes:Mujer, mujeres) i de la paraula clau FEMENINA per tal de veure quines expressions, mots i verbs van precedits o bé van pel darrera.



Podem extreure’n la idea de que totes dues paraules van relacionades amb mots o verbs que inciten a la lluita, a l’acció, l’associacionisme, la independència, la lliberació. D’aquesta manera veiem l’actitut i les intencions dels autors/es de reclamar tots un seguit de verbs  incitadors per al subjecte: DONA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario